Kahta'daki Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliğine yoğun ilgi

Adıyaman'ın Kahta ilçe Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası dolaysıyla 'Kahta Ören Yerleri Gezi ve Nemrut Dağı Trekking Etkinliği projesi kapsamında doğal ve tarihi mekanlara gezi düzenledi.

Adıyaman'ın Kahta ilçe Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası dolaysıyla 'Kahta Ören Yerleri Gezi ve Nemrut Dağı Trekking Etkinliği' projesi kapsamında doğal ve tarihi mekanlara gezi düzenledi.

Etkinliğe katılan öğrenciler, Nemrut Dağı Trekking (dağ yürüyüşü) çerçevesinde, Kahta Kalesi, Karakuş Tümülüs'ü, Cendere Köprüsü ve Nemrut Dağı'nı gezdi. Tarihi mekanlarda yürüyüş yapan ziyaretçiler, günün sonunda Nemrut Dağı'nda müzik eşliğinde güneşin batışını izledi.

Gezinin hem büyük ilgi görmesi hem de harika hatıralara ev sahipliği yapmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, 'Kahta Belediyesi olarak Bugün Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında üniversite öğrencilerimizle birlikte Kahta'nın tarihi ve doğal güzelliklerini keşfettiğimiz muhteşem bir gün geçirdik. Kral II. Mithridates tarafından annesi İsias, kız kardeşi Antiochis ve yeğeni Aka için yaptırılan Karakuş Tümülüsü, Roma İmparatoru Septimius Severus döneminde MS 2. yüzyılda inşa edilen Cendere Köprüsü ziyaretleri, Roma, Bizans, Eyyubiler ve Memlukler'in izlerini taşıyan Kahta Kalesi'nin görkemli surları olan Kahta Kalesi, ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Nemrut Dağı'nın zirvesinde, Kral I. Antiochus Theos'un heybetli heykelleri bulunan Nemrut Dağı trekking etkinliğimiz, Mahir Aslan ve ekibinin müzikleri eşliğinde gün batımını izleyerek taçlandı. Bu gezi hem büyük ilgi gördü hem de harika hatıralara ev sahipliği yaptı. Kahta'nın tarihi zenginliklerini keşfetmeye devam edeceğiz' dedi.

Bakmadan Geçme